Cursussen & workshops


FOTO CURSUS EN WORKSHOPS

Download hier de cursus / workshop informatie in PDF.
Inschrijven kan via workshops@fotobo.nl of in onze winkel.

Voor 2018 hebben wij maandelijks verschillende workshops samengesteld. De workshops zijn geschikt voor beginners en gevorderden, mits in het bezit van een spiegelreflex of systeemcamera. Onder begeleiding wordt u geholpen met de instellingen van uw camera. Wij hopen u te mogen begroeten op een van deze leerzame en gezellige workshop. Heeft u nog vragen, of wit u zich inschrijven voor een van deze workshops, mail ons dan via workshops@fotobo.nl of loop even binnen in onze winkel. 
Het aantal cursisten per workshop is beperkt, dus wees er snel bij !

--------------------------------------------------------------------------------------------------Bekijk of download hieronder  de workshops in PDF

ZONDAG 10 JUNI 2018
WORKSHOP STAD & DETAILFOTOGRAFIE
IN ZWART WIT Locatie Utrecht

Met het thema workshop “stad &  detailfotografie in zwart-wit”, neem ik je mee naar vroegere jaren, door middel van een verloop adapter en oude analoge prime objectieven. De workshop wordt gehouden in het oude centrum van Utrecht.  Wij gaan op pad om (grotendeels) zwart-wit detailfoto’s te maken van stadsgezichten en objecten die wij in een stad kunnen tegenkomen. Bij zwart wit fotografie letten wij niet alleen op de compositie, maar is het instellen van scherpte (diepte) en belichting een essentieel onderdeel voor een goed geslaagde foto. Tijdens deze workshop neem ik alle aspecten met u door die belangrijk zijn om de sferen van vroeger te laten herleven. *Voor Olympus en Panasoic fotografen gaan wij ook analoge objectieven gebruiken, hierbij wordt de bediening van de camera grotendeels handmatig! Het gebruik van analoge objectieven op een digitale camera, geeft meer inzicht in compositie en het omgaan met belichting. Om een goed belichte, en in compositie geslaagde foto te maken, blijkt in de praktijk toch niet zo makkelijk als het lijkt, zeker niet wanneer er op meerdere aspecten moet worden gelet. Een leuke en zeker uitdagende workshop!

Wat heeft u nodig voor deze workshop:
– Camera met objectieven
– Lege geheugenkaarten
– Volle accu’s

*Ik neem enkele verloop adapters en analoge objectieven mee, die tijdens de workshop onderling kunnen worden uitgewisseld. Uiteraard werken wij ook met de  objectieven die je normaal gebruikt. 
(Wanneer u een spiegelreflex camera heeft kunt u uiteraard ook inschrijven op deze workshop.)

– De locatie is het centrum de oude binnenstad van Utrecht.
– Wij verzamelen om 10.00 uur  bij het Beatrix theater. Een route beschrijving krijgt u na inschrijving.
– De workshop duurt tot ongeveer 13.00 uur
– Prijs 45,00 euro p.p. 

ZONDAG 24 JUNI 2018
WORKSHOP KLASSIEKE STADFOTOGRAFIE IN BRIELLE

Deze workshop is geschikt voor iedereen met een spiegelreflex, hybride of systeemcamera. Tijdens zeer gezellige en vooral leerzame workshop, leren wij u om de juiste instellingen te gebruiken die nodig zijn voor een goede belichting, de juiste compositie en lens gebruik. Brielle is een vestingstad met een rijke historie. Wij gaan langs de vele monumentale panden, stadspoorten, wallen en andere interessante objecten, en laten de tijd stilstaan doormiddel van de huidige techniek. Om een mooi overzicht te krijgen van de oude stad, kun je de toren van de St Catharijnekerk beklimmen met ruim 300 treden, zeker de moeite waard! Ook brengen wij aan het begin van de workshop een bezoek aan het "Kruithuis", waar u een overzicht krijgt te zien en te horen over Brielle.(mits geopend) Deze workshop is inclusief een broodje en kopje koffie/thee tussen de middag waarbij de resultaten worden besproken.

- Maximaal 6 cursisten
- Van 10.00 - 14.00 uur
- Prijs 65,00 p.p inclusief broodje en koffie/thee tijdens de nabespreking 
- Betaling op locatie
- Gezien niet iedereen een auto heeft, bieden wij beperkte mogelijkheid van meerijden.
- verzamellocatie parkeerterrein Jumbo Brielle. (route wordt via mail naar u verzonden)

ZONDAG 8 JULI 2018
WORKSHOP "STRAATFOTOGRAFIE" VOOR BEGINNERS

Op zondagochtend 8 juli 2018 hebben wij een workshop straatfotografie voor beginners gepland.   Wij gaan tijdens deze workshop de beginselen met je doornemen die belangrijk zijn om te weten hoe je straatfotografie wil gaan beoefenen. Niet alleen het ongemerkt fotograferen van personen (zonder gezicht herkenning), maar ook het benaderen van personen komt aan bod. Buiten de instellingen van jou camera zijn compositie en het gebruik van de juiste lenzen ook belangrijk. Deze workshop is geschikt voor iedereen met een systeem of spiegelreflexcamera die de bediening van de camera redelijk tot goed onder de knie heeft. Deze workshop wordt in een kleine groep gehouden.
Wij beginnen de ochtend met een uitleg van de camera instellingen en objectief gebruik, en hoe personen te benaderen, waarna wij de stad intrekken voor het maken van de foto’s. Een ieder krijgt een opdracht die wij na de workshop onderling zullen bespreken.

De locatie die wij hebben uitgekozen is voor iedereen met eigen of openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken en wordt later bekend gemaakt. 

– Prijs 75,00 euro p.p. inclusief lunch
– Aanvang 10.00 uur met een inleiding, om12.00 uur lunch en tussentijdse bespreking en om 15.00   uur de nabespreking.
– Maximaal 6 cursisten

Workshop techniek in macro & natuurfotografie
zondag 5 augustus 2018

De workshop techniek in macro en natuurfotografie is een workshops waar een ieder zich kan uitleven met verschillende onderwerpen zoals landschap, dieren, bloemen, lichtval, close-up, weerspiegelingen, verhoudingen, lijnen, verloop en scherpte diepte. Dit is maar een kleine greep uit de mogelijkheden waar u ook in het vastleggen van de vele onderwerpen zult moeten kiezen, en waar u een fotografische compositie in moet maken.
 Tijdens deze workshop leren wij u omgaan met alle instellingen van uw camera om tot een geweldig resultaat te komen in compositie, belichting om de mooiste natuur opnamen te maken.
Wat heeft u nodig voor de workshop macro en natuurfotografie;

  • Spiegelreflex of systeemcamera met handbediening sluitertijd en diafragma
  • goed ( lichtgewicht ) statief (voor macro fotografie)
  • Tele, groothoek en macrolens (of filters)
  • Reserve accu’s en geheugen kaarten
  • Regenkleding wanneer noodzakelijk.

  • -Prijs per persoon 45,00 euro te betalen op locatie
  • De locatie wordt later bekend gemaakt

Verdere workshops voor het najaar 2018 in voorbereiding,

* Workshop Industriële fotografie amsterdam

* Workshop museumfotografie Den Haag

*De bunkers in Wassenaar
 Een exclusieve fotoworkshop  onder begeleiding van Joop Krassenberg, gids in de vleermuizen bunkers in Wassenaar.
Deze workshop wordt verwacht op een zondagochtend medio juli / augustus 2018
(*Onder voorbehoud)

* Workshop avondfotografie Leiden
Een jaarlijks gehouden succesvolle workshop in de oude binnenstad
van leiden welke verrassende foto's oplevert !

--------------------------------------

INDIVIDUELE FOTOCURSUS VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN
totale uitleg van uw camera

Wanneer u net een camera heeft gekocht en wil alles weten over de instellingen van deze camera, om de verschillende mogerlijkheden goed uitgelegd te krijgen, dan is deze 1 op 1 cursus de beste manier om goed te beginnen. In deze persoonlijke een op een cursus leren wij u om te gaan met sluitertijden, diafragma, en scherpte diepte instellingen om uiteindelijk tot een beter resultaat te komen. Tevens komen er onderwerpen aan bod zoals; ●compositie, ● lichtval, ● iso instellingen, ●gebruik van lenzen, ● filters, ● gebruik van statieven, ●verlichting, ●macro en object fotografie. Aan de hand van voorbeelden krijgt u een duidelijk beeld van de meest gebruikelijke mogelijkheden en bijbehorende instellingen. De cursus wordt gegeven met de mogelijkheden van uw eigen camera. 

De cursus bestaat uit een ochtenddeel van ongeveer 1 ½ uur voor maximaal 2 personen 
Kosten voor deze leerzame cursus zijn € 75,00 of 50,00 euro wanneer u de camera bij ons heeft gekocht.

-------------------------------------------------

De cursussen en workshops kunnen individueel worden gevolgd,
 of in groepsvorm bijvoorbeeld met familie, vrienden of fotoclub.Download hier enkele mogelijkheden in cursussen en workshop PDF

Workhops "detail en stadsfotografie"


Regelmatig houden wij een workshops in een stadsgebied. Deze workshop is voor beginners en gevorderden,
u krijgt uitleg over de mogelijkheden vanuw spiegelreflex of systeemcamera. De te fotograferen objecten lopen
uiteen van kunstobjecten tot architectuur en interieuropnamen. Een zeer interesante workshop waar je veel van opsteekt!

WORKSHOP INDUSTRIËLE FOTOGRAFIE

    


  Deze veel gevraagde workshop wordt gehouden op een locatie waar wij de mooiste industriële opnamen kunnen maken. Strakke lijnen, reflecties,speelse items en nog veel meer fotografische objecten waar je normaal gesproken niet naar zou kijken, worden in kleur en zwart/wit vastgelegd. De mogelijkheden van uw camera in belichting en compositie worden speciaal uitgelicht. U leert omgaan met alle mogelijkheden van uw camera om tot een verbluffend resultaat te komen. Een ontdekkingsreis in architectuur en kunst.  

Workshop museum & detailfotografie

  

Veel fotohobbyisten hebben problemen met het goed instellen van de camera en het 
belichten van objecten zoals schilderijen en glaswerk in o.a een museum. Zoals u weet,
 is het verboden om in een museum een statief te gebruiken of te flitsen.Tijdens deze zeer
gezellige en zeker leerzame workshop, leer ik u omgaan met de juiste
instellingen van uw camera om tot een verbluffend resultaat te komen onder
de aanwezige lichtomstandigheden.

Kijk regelmatig op deze site voor de te geven workshops, of meld u aan voor onze nieuwsbrief op workshops@fotobo.nl wij informeren u dan regematig

"Like" hier onze facebookpagina en blijf op de hoogte van alle workshops!.